در دوره دوم فلسفه های اگزیستانس با آرای موریس مرلوپونتی، کارل یاسپرس، گابریل مارسل، امانوئل لویناس، سیمون وی، مارتین بوبر آشنا می شویم.
- دوره آنلاین:
- شنبه ها از ساعت ۱۸-۲۰
- شش جلسه - ۱۲ ساعت آموزشی
- دوم، نهم، شانزدهم و بیست و سوم اسفند 1399 و چهارده و بیست و یک فروردین 1400
در دوره دوم فلسفههای اگزیستانس و معنای زندگی با نگاه اندیشمندان زیر آشنا میشویم:
موریس مرلوپونتی که معتقد بود ما میتوانیم از طریق هنر، شعر، اسطوره و تمثیل به معنا دست پیدا کنیم و به گونهای هنرمندانه و اصیل با صیرورت جهان رویارو شویم. از نظر او ما باید به هنرمندانی مبدل شویم که سرودهای زندگیها و جهانمان را میسرایند.
کارل یاسپرس کوشش بسیاری برای معرفی ساحات وسیع و متنوع انسانی انجام داده است و آشنایی با اندیشههای او بیگمان بسیار مفید و درسآموز خواهد بود. وی در تأملات خود به همه شئون علم، فلسفه، دین، هنر، تاریخ و اسطوره توجه میکند و از اندیشههای بزرگترین اندیشمندان شرق و غرب از بودا و کنفسیوس گرفته تا کرکگور و نیچه بهره گرفته است تا به کانونیترین مسائل انسانی بپردازد.
گابریل مارسل فیلسوفی بود که به جستجوی عمیق درباره انسان و نسبتهایش پرداخت. از نظر وی فلسفه باید با عبور از مسائل کهن انتزاعی عبور کند و به مسائلی عینی و ملموس زندگی و وضعیتهای روحی انسان مانند احساس غربت، ناامنی و آشفتگی بپردازد. در نگاه او زندگی انسان امروز بی روح و فاقد معنا شده است چراکه در جهان ما مفاهیمی نظیر عشق و امید و وفا که عالیترین انحای ظهور حقیقت آدمی هستند، معنای خود را از دست دادهاند و همه امور با دید ابزاری و با معیار فایدهمندی ارزیابی میشوند.
امانوئل لویناس با طرح تازهای که درباره اخلاق در میافکند، امکانات مفهومی بدیعی را پیش روی زندگی ما قرار میدهد. سیمون وی از جهانی مملو از درد و رنج سخن میگوید و این که چگونه ما میتوانیم با عشق ورزیدن به خدا در چنین جهانی به حضور خود معنا دهیم. در نهایت مارتین بوبر با بررسی نحوه نسبتی که ما با دیگر موجودات و دیگر انسانها برقرار میکنیم از سطح عمیقتری از حضور اصیل در جهان پرده برمیافکند.
دیدگاه خود را بنویسید